SKUAD Kedah kini yang lengkap dari segi pemain untuk mengharungi aksi perlawanan peringkat laluan ke saingan Liga Juara-Juara Asia (ACL) bermula pada 21 Januari ini dan seterusnya Liga Malaysia.

Pengurus skuad Lang Merah Al-Naliq Hasmi Abu Hassan, perkembangan positif itu adalah hasil perancangan dilakukan oleh Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) bermula daripada pengurusan tertinggi hingga ke peringkat jurulatih bagi menghadapi musim 2020.

“Boleh dikatakan pasukan kita sudah lengkap 100 peratus dengan semua pemain import sudah melaporkan diri termasuk pemain tengah dan saya yakin pada musim ini kita akan dapat bergerak dengan lebih baik.

“Kami bersyukur dapat mempersiapkan pasukan dengan lebih awal untuk musim 2020 ini dan terima kasih diucapkan kepada pengurusan tertinggi hingga jurulatih yang sedang bekerja keras bagi memastikan persiapan pasukan berjalan dengan lancar sejak memulakan latihan pada 2 Disember lalu,” katanya.

Al-Naliq yakin persiapan Kedah kendalian Aidil Sharin Sahak berjalan seperti dirancangkan selepas mengharungi tiga perlawanan tempatan iaitu bertemu Tambun Tulang FC, Piala Presiden Perak dan Kelantan sebelum bertolak ke Kemboja untuk pramusim di luar negara.

Dalam perlawanan siri Jelajah Pramusim pertama Kedah di Kemboja semalam, Kedah menyenaraikan beberapa barisan pemain campuran muda dan baharu menewaskan Visakha FC dengan keputusan 1-0 hasil jaringan Zaquan Adha m-51.

All copyrights for this article are reserved to Metro